Samsung Galaxy S5 versus HTC One (M8)

Galaxy S5 este varful de gama al unuia din liderii mondiali in producerea de telefoane de tip smartphone Samsung. In momentul de fata Samsung livreaza milioane de telefoane S5, dar se pare ca va fi o problema cu vanzarile acestuia datorita aparitiei noului HTC One. Noul HTC One este mai bun decat predecesorul sau din mai multe privinte, unul din ele fiind designul imbunatatit. Comparatia celor doua telefoane este prezentata mai joi. Ce telefon este mai potrivit pentru tine? Citeste si te vei decide.

Incepand cu display-ul ambele telefoane sunt excelente. HTC One are un display de 5 inch cu o rezolutie de 1080p iar Samsung S5 are acceasi rezolutie 1080p dar cu 5.1 inch. Denistatea pixelilor la HTC One este mai mare decat la S5, dar nu vei fi dezamagit deoarece ambele ecrane sunt fenomenale. Acum ajungem la un punct unde Samsung mereu dezamageste si HTC mereu castiga. Daca esti o persoana care apreciaza calitatea materialelor atunci HTC One este facut pentru tine. Design-ul carcasei din aluminiu satinat este ceva senzational. In cealalta parte, Samsung ne ofera o carcasa de plastic. Samsung cantareste 145g, HTC one cantareste 160g; deasemenea S5 este mai subtire decat HTC One avand o grosime de 8.1mm fata de cei 9,4mm ai HTC-ului. Chiar daca la capitolul baterie S5 pare ca va castiga, cei de la HTC au implementat “Extreme Battery Saving Mode” care face ca telefonul sa aiba o durata de doua saptamani in stand-by.

Camera

La capitolul camera aici lucrurile sunt clare. Bazandu-ne doar pe specificatii Galaxy S5 este castigatorul detasat al acestei categorii cu o camera principala de 16MP si una secundara de 2MP. Sunt prezente tehnologii cum ar fi Phase Detection Auto-Focus, Real-Time HDR, si  Selective Focus Mode. Suna bine, nu?

despre-telefonul-Samsung-Galaxy-S5

Se poate, dar HTC One are ceva ascuns in maneca atunci cand vine vorba de camera. One are o camera principala 4.1 UltraPixel, completata de un senzor de adancime. camera secundara de 5MP este extraordinara pentru fotografiile de tip selfie, foarte populare in ultimul timp. Camera de 4.1 UltraPixel poate nu impresioneaza din prima, dar senzorul de adancime chiar isi face treaba. Senzorul a fost pus acolo sa creeze o anume adancime care nu poate fi realizata cu o singura lentila. Iti ofera abilitatea sa reglezi focus-ul dupa ce fotografia a fost facut, oferindu-i fotografiei un efect buchet.

Cu alte cuvinte, daca iti trebuie cea mai buna camera dupa specificatii atunci mergi cu Samsung S5, desi HTC One are cateva caracteristici noi peste cele ale modelului de anul trecut.

Sistemul de Operare

Incepem cu sistemul de operare. Ambele telefoane ruleaza cu Android 4.4 KitKat, dar fiecare are propria interfata pentru utilizatori. HTC One ne prezinta noul HTC sense 6.0 care permite personalizarea ecranului de pornire Blinkfeed.

Poate cea mai interesanta este Motion Launch acces intuitiv. Telefonul poate fi pornit doar prin dubla apasare a ecranului. Activarea camerei se poate face daca apesi o tasta de volum sau intorci telefonul in pozitia landscape. Functia deasemenea detecteaza automat cand vrei sa raspunzi la telefon. In cealalta parte, Samsung a introdus de mult in sistemul de operare al liniei S functia de gesturi intuitive.

Noul S5 are instalata ca interfata cu utilizatorul TouchWiz, in cea mai recenta versiune. Au mai “subtiat” putin interfata pentru a incerca sa rezolve plangerile facute la adresa lui S4 privind interfata prea aglomerata. Galaxy S5 are un senzor care iti masoara bataile inimii, un lucru foarte bun pentru persoanele care fac sport. Deasemenea are instalat si un scanner pentru amprente cu care poti debloca telefonul.

Concluzii

Samsung Galaxy S5 este un telefon excelent, cu o baterie excelenta si un procesor puternic. Dar trebuie sa spunem ca HTC One nu este un smartphone oarecare. Este un concurent puternic si le va face viata grea telefoanelor S5, Xperia Z2 sau Nexus 5. Dupa cum am precizat HTC One are un design excelent pe cand Samsung S5 este puternic la capitolul securitate, greutate sau grosime.

Totul depinde de preferintele voastre dar daca veti cumpara un Samsung Galaxy S5 sau un HTC One (M8) sigur nu veti fi dezamagiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.