Xiaomi Redmi 3S, flagship de 3 ori mai ieftin – Informații, Preț, Păreri

Sau cum sa atragi atentia unui cumparator ca poate avea o experienta foarte aproape de premium cu un dispozitiv care costa de trei ori mai putin decat un flagship.

Asa s-a nascut Xiaomi Redmi 3S, un terminal in care compania chineza a strecurat cat mai multe componente care impreuna aduc utilizatorul in partea unei experiente cat se poate de placute.

Specificațiile telefonului Xiaomi Redmi 3S

Telefonul incorporeaza un ecran IPS-LCD capacitiv HD de 5 inchi cu rezolutie de 720×1280 pixeli si o densitate a pixelilor de 294 pixeli pe inchi. Gurile rele ar putea spune ca este insuficient, insa ecranul se bucura de o vizionare buna a continutului media, luminozitatea, contrastul si saturatia culorilor fiind bune spre foarte bune. Textul redat pe ecran, fie din browserul web, aplicatii sau meniu se bucura de o lizibilitate foarte buna. Pe scurt experienta noastra cu ecranul lui Redmi 3S a fost peste asteptari avand in vedere ca avem un ecran doar HD.

Pe partea de meniu si sistem de operare telefonul ruleaza Android 6.0.1 Marshmallow cu interfata de utilizator proprietara xiaomi, MIUI versiunea 7.3m fara prea mult bloatware, aspect ce ne enerveaza cel mai mult in experienta utilizarii unui telefon inteligent.

Pe partea de hardware, surprinzator pentru gama de pret, terminalul este propulsat de un chipset Qualcomm Snapdragon 430 cu un procesor octa core de tip cortex model A53 impartit in doua module de cate 4 nuclee la frecvente de 1.4 respectiv 1.1 Ghz pentru un raport mai bun dintre performanta si consum in diferite etape de utilizare.

Acceleratorul grafic este un Adreno 505, iar memoria ram este de tip LPDDR3 (low power ddr3) in cantitate de 3GB, suficienti pentru orice aplicatie mancatoare de memorie am spune noi uitandu-ne incruntati catre google chrome si real racing 3.

Xiaomi-Redmi-3S-review

Aceasta combinatie de componente se descurca decent in testele sintetice avand o medie de scor aproximativa de 35000 de puncte in Antutu, undeva peste LG Nexus 5, insa desi nu castiga nicio cursa in testele sintetice, in experienta cu utilizatorul performanta este mai mult decat satisfacatoare, terminalul fiind foarte responsiv si functionand fara lag in meniuri si submeniuri, iar in jocurile pe care le-am testat (real racing 3, asphalt 8, nova 3, pokemon go s.a.) telefonul s-a descurcat admirabil, peste asteptari, fiecare dintre titlurile mentionate a rulat fara niciun fel de lag, intrerupere sau oprire.

Pe partea de stocare redmi 3s ofera 32GB memorie ROM din fabrica si optiunea de extensie a acesteia cu un card de memorie micro sd de pana la 256 GB, ocupand unul dintre cele doua sloturi sim.

Camera de pe spate este de 13 megapixeli cu autofocus si blitz si scoate niste poze decente in luminozitate scazuta, iar in mod normal pe setarile automate ar trebui sa va bucurati de amintiri de o fidelitate aproape de telefoanele din gama de pret mult mai ridicata. Din testele noastre pentru retelele de socializare pozele sunt mai mult decat suficiente. Mai trebuie mentionat faptul ca filmeaza 1080p, iar videoclipurile obtinute de catre noi au fost mai mult decat bune din punct de vedere calitativ.

Camera telefonului Xiaomi Redmi 3S

Camera pentru poze tip portret sau frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si nu impresioneaza cu nimic, insa pozele sunt decente.

Din punct de vedere al designului si al constructiei dispozitivul surprinde placut printr-un design a la iPhone, dovada ca telefoanele produse de Apple sunt un standard de estetica pentru producatorii chinezi, avand un corp cu constructie dintr-o bucata de aluminiu pe spate. Tot pe spate mai regasim un senzor de amprenta foarte performant care nu a avut niciun fel de intarziere la folosire oricat de mult am incercat noi sa-l fortam sa clacheze, nu am reusit, puncte in plus Xiaomi pentru senzorul de amprenta si gandindu-ne din nou la gama de pret in care activeaza acest telefon nu putem sa spunem decat bravo, multumim ca se poate si cu mai putin capital.

La capitolul auditie in apel putem spune ca interlocutorul se aude clar si rezonabil de tare, iar noi am fost auziti de catre interlocutor la fel de bine, fireste experienta noastra fiind una subiectiva, insa per total noi am putut comunica cu acest telefon fara a intampina dificultati. Cand vine vorba de sunet, boxele terminalului il reproduc clar, curat fara distorsiuni, cu un volum decent de tare si putin bas, in casti se aude surprinzator de bine, dar nu castile lui deoarece nu vine cu asa ceva in pachet, am folosit niste casti Philips mai vechi.

Bateria de 4100mAh a tinut cam 48 de ore de utilizare moderata spre intensa cu pauze de joc de 20-30 minute si pot spune ca nu ma asteptam sa obtin rezultate atat de bune pe partea de consum chiar si cu un ecran HD si un procesor mai orientat spre economie. La capitolul minusuri sau concesii sau scurtaturi facute de catre producator, numaram conectivitatea pe partea de retele wireless aceasta fiind de doar 2.4Ghz si prezenta conexiunii bluetooth 4.1 si nu 4.2 cum ne-am fi asteptat, insa luand din nou in considerare pretul, pot spune ca putem trece peste aceste aspecte.

Cocnluzie

In concluzie, Xiaomi Redmi 3S este un dispozitiv care impresioneaza placut, ofera o experienta calitativa ridicata atat la performante cat si la constructie, un pret mai mult decat decent (noi credem ca este cumva vandut in pierdere, dar vom vedea in timp si cat de fiabil este la acest pret) si este unul dintre putinele daca nu chiar singurul dispozitiv din aceasta gama de pret pe care l-am recomanda prietenilor.

Momentan telefonul poate fi achizitionat doar de la quickmobile, versiunea mai slaba cu 2GB RAM si 16GB spatiu de stocare la un pret de 700 lei, chiar si asa ramane un smartphone mai mult decat decent la un pret rezonabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.