Telefonul flexibil Lenovo – Merită Cumpărat?

Luna trecuta, reprezentantii Lenovo au tinut o conferinta de presa in care compania a surprins pe toata lumea cand au prezentat un nou prototip de smartphone, el putand sa se indoaie si sa infasoare in jurul incheieturii de la mana. Chiar daca in momentul de fata, aceasta tehnologie nu exista pe piata, Lenovo crede ca in urmatorii ani aceasta inovatie va fi realizabila si astfel aceste smartphone-uri flexibile care se pot indoi vor fi puse la vanzare, tehnologia devenind astfel o realitate comerciala.

In timpul interviului, co-presedintele mobil Aymar de Lencquesaing a afirmat pentru CNBC faptul ca in urmatorii 5 ani de zile exista o posibilitate ca aceasta tehnologie sa devina o realitate:

Este greu sa oferim un interval de timp exact in care aceasta tehnologie va aparea. Cred ca produsul va ajunge pe piata in urmatorii 5 ani de zile. Urmatorii doi ani vor fi foarte competitivi, luand in calcul atat tehnologia si inovatia, cat si pretul. Deci trebuie sa ai un produs care sa respecte aceste aspecte in momentul livrarii pe piata si la un pret avantajos.

Pana in prezent, in ceea ce priveste dispozitivele flexibile, companii precum Samsung si LG au facut progrese prin crearea unor astfel device-uri cu ecrane suficient de flexibile care sa se poata indoi. Cu toate acestea, aceste ecrane indoite sunt de fapt fixe, in sensul ca acestea sunt pur și simplu suficient de flexibile pentru a-si mentine forma fara a se rupe.

In acelasi timp, au existat zvonuri in care Samsung ar fi facut progrese semnificative in acest sens si ar putea avea o prima lansare de smartphone-uri care se pot indoi chiar anul viitor. Cat de flexibile vor fi cu adevarat aceste telefoane ramane de vazut, dar cu siguranta va fi interesant.

Astfel, in urma acestui interviu, ne putem da seama foarte usor care sunt intentiile producatorului Lenovo si ce tehnologii va dezvolta. Chiar daca pana acum, nu au mai facut nici un fel de afirmatii de genul acesta, cu siguranta aceste afirmatii trebuie luat in serios. Acest lucru demonstreaza ca producatorii Lenovo se vor bate de acum pentru primele locuri in materie de producatori de noi tehnologii.

despre-telefonul-flexibil-de-la-lenovo

Cum sa incarci telefonul mobil in mai putin de 30 de secunde

Incarcarea telefonului mobil intr-o ora sau mai repede este uneori un lucru deranjant mai ales cand trebuie sa pleci repede de acasa si bateria iti indica doar cateva ore de functionare. Acest lucru este pe cale sa dispara. Cei de la StoreDot se pare ca au gasit solutia. O companie aflată abia la început, StoreDot a primit deja o finanţare de 6 milioane de dolari din partea unui producător importante de telefoane din Asia al cărui nume nu a fost specificat.

StoreDot a prezentat o tehnologie rapida de incarcare a bateriei, care ofera abilitatea de incarcare a telefonului in mai putin de 30 de secunde. Totusi compania a afirmat ca aceasta tehnologie este la inceput si nu va aparea pe piata mai devreme de 2016. Este totusi o premiera pe care o asteptam cu nerabdare.

In clipul de mai jos vedem cu  Samsung Galaxy S3 cum este incarcat folosindu-se de aceasta tehnologie. Telefonul este conectat la incarcator cu 27% nivel al bateriei apoi este incarcat in cateva secunde. Cu ajutorul acestei tehnologii am scapa de grija emailurilor neprimite sau de terminarea bateriei la jumatatea zilei pentru ca ne-am jucat pre mult pe telefon in metrou. Punem telefonul la incarcat cat timp ne facem cafeaua dimineata si il gasim gata incarcat inainte sa incepem sa o bem :).

Dar totusi, este viabila aceasta tehnologie? Cei de la StoreDot spun ca au construti aceasta tehnologie “sa reziste la mii de cicluri de incarcare/descarcare prelungind durata de viata a bateriei”. Trebuie sa spunem ca bateria folosita de ei nu este un standard. Singura problema in acest moment este incărcătorul special care are dimensiuni mari şi este mai scump decât încărcătoarele standard.

In esenta, ceea cea am construit noi este o noua generatie de electozi cu materiale noi – pe care i-am numit MFE – Multi Function Electorde. O parte functioneaza ca un supercondensator (cu o putere mare de incarcare), iar cealalta parte functioneaza ca un electrod de litiu (descarcare lenta). Electrolitul este modificat folosindu-se o tehnilogie nonodots care permite electrodului sa fie mai eficient.

Compania si-a planificat atingerea obiectivului de a realiza bateria in mai putin de un an, iar intrarea in productie in 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.