Blogul de nisa – Așa se Face SEO cu adevărat

Blogul de nisa este un blog simplu, cu articole unice despre un anumit subiect. De exemplu, poti sa ai un blog despre masini din anii 70, aparate de facut paine, mobilier de lux, saltele, oua de prepelita, ochelari de soare etc.

De aici porneste totul: o nisa bine aleasa. Nu un blog personal cu pareri, bancuri si povesti personale.

Acest lucru se realizeaza cu ajutorul:

  • Google Keyword Tool.
  • intrebarilor catre prieteni
  • studierii altor siteuri de nisa
  • studierii siteurilor de directoare de articole
  • brainstorming
  • etc

Pentru ca doar prin acele cuvinte cheie vei putea fi gasit de catre potentialii clienti! Fara cuvinte cheie si fara sa fii gasit nu vei face nici un ban.

Ce concluzie tragem de aici? Care ar fi cel mai important proces de marketing fara de care afacerea nu poate supravietui?

 SEO inseamna optimizare pentru motoarele de cautare si presupune procesul prin care duci un site in top trei, in Google pentru mai multe cuvinte cheie. Celalat trafic din facebook, twitter sau din alte metode nu este la fel de constant si banos ca cel din SEO.

Fara trafic nu ai:

  • clickuri
  • lista
  • clienti
  • vanzari
  • brand

Fara trafic nu ai nimic.

Iar problema traficului se rezolva prin procesele de SEO si SEM care sunt discutate de la zero pana la expert in sistemul Blogsens.

Indiferent cum vrei sa monetizezi (Adsense, produse proprii, afiliere, diverse vanzari) aceleasi reguli se aplica – toate discutate de la zero la expert in sistemul Blogsens.

Pentru a obtine trafic sa vedem mai intai care este fundatie ce trebuie asezata mai intai. Fundatia sunt articolele de calitate si unice care rezolva probleme.

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l facem pentru a castiga bani este sa instalam platforma wordpress, sa configuram blogul si sa scriem articolele. Nu intru momentan in detaliile tehnice cum sa-ti instalezi blogul, cum sa cumperi un domeniu web si cum sa alegi o firma de webhosting. Discutam despre ele curand!

Scrierea articolelor se poate face foarte simplu chiar daca nu stii nimic despre nisa de piata sau chiar daca nu prea stii engleza. Daca te descurci cat de cat sa navighezi pe Internet si stii care-i butonul OK,Cancel este cam tot ce ai nevoie pentru a reusi. Personal nu manuiesc foarte bine engleza. Am o engleza de indian – dar acest lucru nu m-a oprit sa castig bani din metodele pe care ti le prezint atat cu bloguri in limba romana (monetizate prin produse) cat si cu bloguri in limba engleza (monetizate cu Adsense si produse).

In cel mai rau caz va trebui sa inveti doua trei cuvinte in plus pe care le poti traduce oricand cu translatorul Google.

Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti metode simple si verificate ce te ajuta sa produci continut de calitate: tehnica SCAMPER, research, externalizare, delegare, tehnici de creatie etc. Le detaliem mai incolo!

Iti dau mai jos o tehnica din cele 16 tehnici pentru a scrie un articol pe care le vei invata mai incolo.

asa-se-face-blogging

Sablon Titlu: Cum sa faci [lucrul X]

Titlul de genul “Cum sa faci lucrul X” este una dintre formulele de succes ale celor mai de succes autori. Nu trebuie sa stii nimic altceva, decat sa incepi fiecare articol cu titlul “cum sa….”

Exemple de titluri:

  • Cum Sa Canti La Chitara
  • Cum Sa-Ti Dresezi Cainele
  • Cum Sa Te Plimbi In Bucuresti
  • Cum Sa-Ti Verifici E-mailul
  • Cum Sa Scrii Un Articol
  • Cum Sa Ai Inspiratie

 Titlul de forma “Cum sa….” este foarte puternic pentru ca promite un beneficiu. Cele mai de succes carti, cele mai vandute reviste si cele mai citite articole din intreaga lume folosesc acest sablon.

Foloseste-l si tu. Este o formula garantata!

O data ce ai scris titlul, este timpul sa livrezi in articol ce ai promis. Vezi exemplul de mai jos.

Dupa ce ai blogul pus la punct si “uns cu toate alifiile” este timpul sa aduci trafic catre el din motoarele de cautare.

Cu cat ai mai multe vizite din Google, Bing, Yahoo (TRAFIC) cu atat vei castiga mai multi bani!

Pentru a maximiza acest trafic si pentru a castiga acesti bani, avem nevoie sa optimizam blogul pentru motoarele de cautare – SEO (Search Engine Optimization).

Cu ajutorul tehnicilor de SEO putem duce articolele de pe blogul nostru pe primul loc in Google sau macar in Top 3 (locurile 1-3).

Tehnicile SEO presupun:

  • optimizarea articolelor scrise: densitatea cuvintelor cheie, folosirea corecta a tagurilor html: title, description, H1, H2 (heading – titlu), bold, italic, underline
  • article marketing – scrierea de articole si publicarea lor in directoare de articole si pe alte bloguri
  • link building – inscrierea in directoare de calitate, siteuri sociale, forumuri, comentarii pe bloguri etc
  • video marketing – publicarea si creare de filme simple ce sa faca trimitere catre blogul tau
  • si alte tehnici avansate pe care le inveti curand care sunt foare usor si rapid de pus in aplicare!

O data ce am executat aceste tehnici cu succes, blogul nostru va ajunge in primele rezultate pentru cautarea cuvantului cheie si vom avea trafic!

Cand avem trafic trecem la…

Acum ca am pus sistemul pe roate, avem articolele, suntem pe primele locuri in Google putem incepe sa incasam bani!

Cum sa monetizam

  1. cream o lista de prospecti – un newsletter
  2. vindem produse ale altor persoane (afiliere)
  3. vindem produse proprii
  4. vindem reclama (adsense, advertoriale, bannere etc) O data ce suntem in top pentru cuvintele cheie pentru care am optimizat si avem trafic si din retelele sociale, totul este floare la ureche – dupa trafic vin si banii, prin una din metodele de mai sus!

Acum ca blogul tau a inceput sa castige bani si traficul este stabil a venit timpul sa repeti procesul. Creaza un nou blog, delega (pe nimica toata cum vei inveta curand !) catre alte persoane munca, ridica noi bloguri si creste-ti venitul pasiv.

O data ce un blog obtine o pozitie de top, are un continut de calitate si a fost promovat corect el isi va pastra traficul si pentru urmatorii ani daca nu apar modificari semnificative. Acest lucru inseamna ca tu vei castiga venit pasiv o data ce ai terminat munca la primul blog! Deci poti incepe sa ridici al doilea blog… si tot asa! Fiind liber sa-ti faci programul cum doresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.