Inceput de blogging pescaresc…

Sunt Claudiu, pescar inca de cand eram copil, virus cu care am fost infectat de tatal meu, caruia ii multumesc, este un hobby extraordinar si nu stiu ce as face fara el. In primii ani am pescuit exclusiv la stationar dar in ultimii 5 ani m-am axat exclusiv pe spinning cu artificiale. Din 2021 am luat contact si cu metoda de pescuit la somn cu cloncul, o metoda care m-a prins iremediabil.  Pescuiesc in mare parte pe Olt dar si pe lacuri de munte ca Bradisor si Vidra. Zona in care pescuiesc eu este una extraordinara, in mare parte datorata privelistii si mai putin faunei locale si a densitatii de peste, aceasta scazand vizibil din an in an datorita braconajului salbatic care se petrece in zona judetului Valcea, lucru pe care o sa il detaliez in timp cu exemple concrete.

Speciile vizate de mine: Somn, Stiuca, Salau, Avat si mai rar Pastrav si Clean.

blogging-de-pescuit

Eliberare salau si populare

Acum cateva zile m-am decis sa deschid un blog, vremea fiind neprielnica pescuitului am zis ca as putea sa imi folosesc timpul si altfel pe net.  Sper sa am timpul necesar sa tin acest blog updatat cum se cuvine cu filmulete, poze, povestiri de la partidele de pescuit pe care urmeaza sa le fac. Anul asta intentionez ca numarul acestor iesiri sa fie considerabil mai mare decat anul trecut, asa ca m-am pregatit cu echipamentul necesar pozarii si filmarii drilurilor (la cat mai multe!) si a peisajelor.

Si cum momentan nu ma descurc prea bine cu bloggingul, pana imi fac un plan de postari m-am gandit sa pun un filmulet extraordinar despre maretia naturii, viata, diversitate, cu niste imagini care iti taie rasuflarea.

Anul trecut am avut vreo 2 partide foarte distractive la salau, sau mai bine zis la pui de salau si bibani. In prima partida nu am fost pregatiti cu un vibrator cu aer pentru a putea transporta pestii in siguranta pana la balta pe care vroiam sa o populam si anume Lacul de agrement Ramnicu Valcea (balta cunoscuta de toti ca si “Cacacioasa”, numele nu e clar de unde vine, o fi din cauza ca nu se prinde sau poate se deverseaza dejectii? … sau poate ambele). Acei salai au fost eliberati in proportie de 100% in locul in care s-au prins.

A doua oara, desi mai putini, au fost eliberati in lacul cu pricina, lucru pe care urmeaza sa il facem din nou pe viitor cand o sa fim pregatiti cu un recipient mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *