2 mituri despre caderea parului

Uite un lucru care o sa te sperie: Ai aceleasi sanse sa ai de a face cu caderea parului ca si orice om de langa tine. Nu vorbim despre o chelire completa, dar despre o cadere mai subtila a parului (desi este la fel de traumatizanta).

Aproximativ 45-50% dintre femei sunt afectate de caderea parului.”, declara Nicole Rogers, medic, chirurg specializat in transplanturi de par si medic dermatolog din New Orleans. Dar, pentru a trata aceasta problema, trebuie sa ii afli cauza si sa o tratezi. Singura problema ce iti sta in drum ? Toate acele mituri despre lucrurile care pot provoca sau vindeca caderea parului. Prin urmare, am vorbit cu mai multi experti pentru a separa adevarul de fictiune, odata pentru totdeauna.

Mitul: O sa iti pierzi si tu parul daca tatal mamei tale si-a pierdut si el parul

Adevarul: Nu poti prezice caderea parului doar uitandu-te la arborele genealogic. Ca si multe alte trasaturi, caderea parului este poligenetica, ceea ce inseamna ca caderea parului este decisa de un sortiment destul de aleatoriu de gene, atat de la rudele apropiate, cat si de la cele mai indepartate, declara Rogers. Acestea fiind spuse, daca pierderea parului este o afectiune des intalnita in familia ta, ai si tu sanse mari de a suferi de aceasta afectiune.

Mitul: Minoxidil este singurul tratament care chiar functioneaza

Adevarul: Minoxidil, un medicament care s-a dovedit ca stimuleaza cresterea parului la adultii care incep sa piarda par, este aprobat de catre expertii FDA (“Food and Drugs Administration”-Administratia pentru Alimente si medicamente”) pentru tratamentul topic al pierderii parului in cazul femeilor, dar nu este singurul remediu care este disponibil pe piata. Poti incerca terapia cu lumina de joasa intensitate, folosind o tehnologie speciala, cum ar fi dispozitivul Harimax Professional 12 LaserComb aprobat de catre FDA.

caderea parului

Desi nu este clar modul in care lumina de intensitate joasa declanseaza iarasi cresterea parului in foliculii disfunctionali de par, specialistii stiu ca functioneaza. Daca este folosita singura, beneficiile aduse de utilizarea terapiei cu lumina o sa fie modeste in cel mai bun caz, dar singurul dezavantaj posibil il reprezinta pretul, declara Paradi Mirmirani, medic si membru al American Academy of Dermatology (“Academia Americana de dermatologie”).

Atentie: cosmeticele (chiar si parfumurile) pot avea un rol important in caderea parului, de aceea, in cazul in care suferiti de aceasta afectiune, numaidecat discutati cu dermatologul vostru despre cosmeticele pe care ati avea voie sa la folositi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.