Review Laptop Dell Inspiron 5558 – procesor I3

Laptop-ul Dell Inspiron 5558 este un model nou din familia Inspiron 15 Seria 5000 a companiei americane Dell, ideal pentru utilizarea zilnica de acasa sau de la birou. Acest laptop se face remarcat prin specificatii hardware performante si foarte bine echilibrate din orice punct de vedere. Acesta vine cu un design elegant, ecran HD LED de 15,6 inch, procesor nou si puternic de la Intel, o memorie RAM maxima mare, capacitate generoasa de stocare si o placa video dedicata performanta.

Fata de seria precedenta Inpiron 5548, noua serie de laptopuri aduce o carcasa noua, iar placa video AMD a fost inlocuita cu una de la NVIDIA. Procesoarele s-au pastrat aceleasi, la fel si displayul.

Calitatea constructiei si finisajelor este cea caracteristica marcii Dell, totul fiind foarte bine finisat si de o calitate cum nu intalnesti la alte laptopuri cu pret asemanator.

Laptop-ul de la Dell are un display de tip LCD LED cu diagonala de 15,6 inch si tehnologiile LED-backlit si TrueLife, oferind imagini foarte clare la o rezolutie mare Full HD de 1920 x 1080 pixeli.

Design-ul elegant cu o carcasa din plastic, un touchpad de mare precizie (cu suport pentru gesturi multi-atingere) si tastatura retroiluminata ii ofera laptopului versatil o grosime mai mica de 1 inch, mai exact 25,6 milimetri, si o greutate de doar 2,4 kilograme. In plus, acesta dispune si de doua difuzoare stereo de 2,5 W cu tehnologie Waves Maxx Audio, camera web HD de 1280 x 720 pixeli si cititor de carduri SD, SDHC si SDXC.

Discutam astazi despre laptopul Dell Inspiron 5558 varianta cu procesor i3. Exista desigur si alte configuratii hardware la acest model, avem inclusiv cu procesor Intel Core i7-5500U (Ultra-low-voltage), realizat in procesul de fabricatie pe 14 nm, cu doua nuclee la frecventa de 2400 MHz (cu tehnologia Intel Turbo Boost ajunge la o frecventa maxima de pana la 3000 MHz), 4 MB Cache si placa grafica integrata Intel HD Graphics 5500, beneficiind si de un consum redus de energie . Modelul de azi vine in schimb cu un procesor  Intel® Core™ i3 – 5005U cu doua nuclee ce ruleaza la o frecventa de 2Ghz.

despre-Laptop-Dell-Inspiron-5558

Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate maxima de 16 GB cu frecventa de 1600 MHz, fiind ocupate ambele sloturi ale laptopului Dell. Memoria standard instalata pe Dell Inspiron 5558 este in general de 4GB DDR3L cu frecventa de 1600MHz. Laptopul are 2 sloturi de memorie iar cantitatea maxima de memorie fiind de 16 GB. Dell ofera si laptopuri cu 8GB memorie ce in mod normal nu necesita upgrade.

Unitatea HDD beneficieaza de o capacitate mare de stocare de 1 TB, o cantitate rezonabila pentru o utilizare zilnica. Pentru a imbunatati in schimb viteza de rulare a laptopului recomandam achizitionarea unui SSD de mare viteza, cu siguranta merita investitia.

Pe partea grafica, compania a integrat, pe langa placa grafica integrata de la Intel, si o placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M cu memorie mare de 2 GB si caracteristicile speciale NVIDIA PhysX si GPU Boost 2.0. Bateria Li-Ion cu 4 celule ii ofera laptopului o autonomie de pana la 6 ore de functionare.

Dell Inspiron 5558 nu iese cu nimic in evidenta la capitolul conectivitate, porturile si tipurile de conexiuni fiind cele standard. Din pacate iese in evidenta in mod negativ prin faptul ca modulul de retea este de tipul Fast Ethernet intr-o perioada in care modulul de tip Gigabit Ethernet este un standard.

In materie de sunet la laptopul Laptop Dell Inspiron 5558 cele doua difuzoare sunt pozitionate pe latura frontala a laptopului, indreptate spre utilizator. Sunectul este surprinzator de calitativ si puternic. Chiar daca bass-ul nu este foarte prezent, sunetul este echilibrat astfel ca poti sa asculti muzica mult timp la laptop fara a simti nevoia unui sistem audio extern.

Dell Inspiron 5558 este un notebook ideal pentru utilizarea de zi cu zi, l-am incadra in categoria best desktop replacement. Ca argumente pentru aceasta catalogare amintim placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M care permite un gaming cel putin decent.

Un mare minus la acest model reprezinta lipsa unui port ethernet gigabit, varianta onboard la acest model este doar de 10/100.

In rest, Dell Inspiron 5558 este un laptop decent din toate punctele de vedere, performanta este buna, laptopul fiind dotat doar cu procesoare Intel, autonomia este si ea foarte buna, iar sunetul extrem placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *