Iată ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un inel de logodnă din argint

Mulți oameni aleg sa se logodeasca în perioada sarbatorilor. Cele mai multe inele de logodna sunt cumparate în perioada Crăciunului. Pentru a nu se înghesui prin magazine, mulți bărbați aleg sa faca cumparaturi online. Dacă majoritatea lucrurilor pot fi cumparate online, de ce sa nu cumperi și un inel de logodnă din argint de pe internet?

Ei bine, din mai multe motive – bijuteriile fine nu sunt chilipiruri pe care sa le cumperi de Black Friday.

Avantajele și dezavantajele achiziționării inelului de logodnă din argint de pe internet

Avantaje

Este comod

Probabil cel mai mare avantaj al cumparaturilor online, este cel pe care tocmai l-am menționat: comoditatea. Este mult mai comod sa stai acasă sau la birou decat sa defilezi prin diferite magazine pline de oameni. În plus, nu mai pierzi timp prin trafic. Și, cu siguranța, cumparaturile online pot fi o opțiune excelentă pentru multe achiziții.

S-ar putea sa faci o “afacere”

Mulți consideră ca fac o afacere mai buna atunci cand cumpara produse online, deoarece magazinele de pe internet nu au aceleași cheltuieli pe care le au magazinele fizice. În plus, mulți comercianți oferă coduri de reducere pentru a atrage și mai mulți clienți. La urma urmei, chiar dacă nu dorești sa “iesi ieftin” cu inelul de logodnă, tot vrei sa faci o afacere buna, nu-i așa?

Dezavantaje

Aceasta “afacerea” te poate costa calitatea inelului

cum-cumperi-un-inel-de-logodna-din-argint

Problema este ca atunci cand vrei sa faci o “afacere” cu inelul de logodnă, s-ar putea sa pierzi. De cele mai multe ori, un inel mai ieftin, nu este un inel de calitate. Totuși inelul de logodna, trebuie sa fie o bijuterie frumoasă cu o valoare sentimentală foarte mare.

Cand cumperi un inel de logodnă din argint, cumperi, de fapt, o bijuterie, ce poate fi transmisă de la o generatie la alta. Atunci cand cumperi un inel cu o piatra imperfectă, cu siguranță nu faci o “afacere” buna.

Avantajele achiziționării inelului din magazin

Ceea ce vezi este ceea ce cumperi

Cand faci cumparaturi online, cumperi, de fapt, un produs pe care nu-l vezi. Exista o mulțime de poze în care inelul arată minunat, dar fotografiile nu pot spune întreaga poveste. Privind o fotografie, chiar și una cu cea mai mare rezolutie, este dificil sa evaluezi cu adevărat calitatea inelului. Un inel care pare delicat și atent lucrat ar putea fi, de fapt, un inel ieftin, de slabă calitate.

În schimb, într-un magazin fizic poți vedea exact ceea ce vei primi. Prin urmare, poți fi sigur de calitatea manoperei și a materialelor și poți examina diamantul. În plus, un expert calificat în diamante îți poate oferi o mulțime de informații despre piatra, astfel incat sa poti înțelege pentru ce plătești.

Primești sfaturi de la experți

Beneficiile achiziționării unui inel din magazin nu se opresc aici. Succesul unui magazin fizic depinde de satisfactia clientilor, iar magazinele de bijuterii nu fac excepție. Un client multumit de bijuteria pe care o cumpara si de sfaturile primite de la experții din acel magazin, se va întoarce pentru achiziții viitoare și chiar poate recomanda magazinul și altora.

Poți castiga un bijutier pe viața

Probabil, clientul care cumpara un inel de logodnă din argint are multe întrebări. Experții în diamante și bijuterii fine, își vor face timp pentru a-ti vorbi despre achiziția făcută, astfel incat sa poți fi sigur ca nu cheltuiești banii inutil.

Ce trebuie să știi despre redimensionarea unui inel de logodnă din argint?

Logodna ar trebui sa fie unul dintre cele mai fericite momente din viața ta. Ai găsit pe cineva care este dispus sa aibă grija de tine și sa treaca cu tine prin toate momentele, bune și rele. Inelul de logodna reprezinta simbolul iubirii eterne. De aceea, este important sa alegi un inel care sa se potrivească perfect.

In timp, greutatea corporala ar putea fluctua, iar acest lucru ar putea face ca inelul sa cadă sau sa intre greu pe deget. Mai rău, logodnicul tău ar putea sa cumpere mărimea greșită. Din fericire, ai putea să-ți redimensionezi inelul fără a deteriora metalul sau piatra, dacă soliciti ajutorul unui bijutier profesionist.

Iată tot ce trebuie sa știi despre acest proces

Cum va mări un bijutier dimensiunea inelului

Opțiunea 1 – Va adăuga mai mult metal

Dacă inelul este prea mare, bijutierul va încerca sa adauge mai mult metal pentru a mari dimensiunea lui. Pentru a face acest lucru, va trebuie sa taie inelul și să adauge material suplimentar. Aceasta este metoda preferată, deoarece este cea mai sigură, atat pentru metal cat si pentru piatra.

Opțiunea 2 – Va întinde inelul

De asemenea, inelul se poate mari prin întindere. Din păcate, prin aceasta metoda se poate deteriora inelul și se poate slabi metalul. Aceasta metoda poate fi folosită doar pentru marirea inelului cu jumătate de mărime, deci nu va funcționa dacă trebuie sa maresti inelul mai mult.

Cum va micșora un bijutier dimensiunea inelului

Va tăia inelul si-l va lipi la loc

Micsorarea unui inel este un proces mai ușor decat mărirea unui inel. Bijutierul trebuie doar sa taie inelul, sa dea deoparte o bucată din metal și apoi sa reuneasca cele doua capetele ale inelului, prin lipire. Odată ce aceste piese sunt îmbinate, suprafața va fi lustruita și netezita.

Trebuie sa te gandesti de doua ori înainte de a redimensiona un inel cu modele. Acestea ar putea fi deteriorate in acest proces.

Ce metale sunt mai ușor de prelucrat?

Nu toate metalele sunt la fel atunci cand vine vorba de prelucrarea lor. Aurul galben și argintul sterling sunt, de departe, cele mai usoare metale de prelucrat, deoarece sunt ușor de finisat. Aurul alb este puțin mai dificil, deoarece trebuie placat din nou cu rodiu pentru a păstra strălucirea frumoasă a aurului alb.

inel-de-logodna-din-argint

Aurul roz este cel mai dificil tip de aur, deoarece are tendința de a crapa în timpul procesului de redimensionare.

Platina, titanul și tungstenul sunt aproape imposibil de redimensionat. Platina trebuie lucrata cu un set diferit de instrumente și are un punct de topire mai mare decat aurul, ceea ce face procesul mai dificil.

Majoritatea bijutierilor nu vor redimensiona bijuteriile din titan, iar tungstenul este, pur și simplu, greu de prelucrat.

Cel mai bine ar fi sa consulti un bijutier, pentru a afla dacă inelul tău poate fi redimensionat.

Cât durează procesul de redimensionare?

S-ar putea sa-ti doresti sa primesti inelul înapoi cat mai repede, însă acest proces ar putea dura. Bijutierii sunt oameni ocupați și trebuie să-și dedice mult timp fiecărui inel pe care îl redimensioneaza pentru a preveni accidentele.

Prin urmare, evita bijutierii care-ți spun că pot să-ți dea inelul înapoi în doar cateva ore. S-ar putea sa se grabeasca în timpul procesului de redimensionare, iar graba lor ar putea duce la craparea inelului în timp.

Inelul tau de logodnă din argint chiar trebuie redimensionat?

Inelul trebuie sa stea bine pe deget si sa nu alunece singur. Degetele se vor umfla și micsora în mod natural, din cauza căldurii și a frigului, asta nu înseamna neaparat ca inelul tau trebuie redimensionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *