Cautarea unui avocat

Daca problema juridica pe care o aveti este complexa sau implica multi bani, ar trebui sa nu incercati sa va ocupati de intreaga problema fara un avocat. La urma urmei, avocatii fac mai mult decat sa ofere informatii juridice. Acestia ofera consultanta strategica si pun in aplicare abilitati tehnice sofisticate pentru problemele juridice. In mod ideal, ar trebui sa puteti sa va gasiti un avocat care este dispus sa serveasca drept “antrenor” legal pentru a va ajuta sa va educati cat mai bine posibil in ceea ce priveste legile si sa isi pastreze calitate de consilier legal doar daca este necesar.

Daca va intrebati cum sa gasiti avocatul potrivit, trebuie sa incepeti prin localizarea unui avocat bun care va poate ajuta in mod eficient cu problema pe care o aveti, dar acest lucru nu este foarte usor. Nu va asteptati sa gasiti un avocat bun doar cautandu-l in cartea de telefon sau citind o reclama. Nu sunt suficiente informatii in aceste surse pentru a va ajuta sa luati o hotarare corecta.

O abordare mai buna este sa vorbiti cu oamenii din comunitatea dumneavoastra, care s-au confruntat cu aceeasi problema cu care va confruntati – de exemplu, daca aveti o cerere de hartuire sexuala, vorbiti cu un grup de femei. Intrebati-le care au fost avocatii lor si ce cred despre ei. Daca vorbiti cu cinci persoane care au avut o problema juridica similara, sunt sanse sa gasiti mai multe piste bune. Dar nu luati o decizie cu privire la un avocat numai pe baza recomandarilor altcuiva. Persoane diferite vor avea si raspunsuri diferite in ceea ce priveste stilul unui avocat si personalitatea sa; nu va faceti o parere despre angajarea unui avocat, pana cand nu il intalniti pe avocat, discutati cazul pe care il aveti si decideti daca va simtiti confortabil sa lucrati cu el sau cu ea.

De asemenea, ar putea fi greu sa gasiti un avocat in urma unor referinte personale, pentru ca problemele si cazurile difera de multe ori (de exemplu, daca prietenul dumneavostra a avut un avocat grozav la divort, dar dumneavostra aveti nevoie de sfaturi privind retrocedarea unui teren, avocatul in cauza s-ar putea sa nu fie cea mai buna optiune).

Serviciile online sunt si ele eficiente, deoarece multe site-uri ofera o modalitate de a lua legatura cu avocatii locali in functie de zona dumneavoastra si de tipul cazului legal pe care il aveti. Puteti raspunde la cateva intrebari despre cazul dumneavoastra si informatiile de contact, urmand ca tipul corect de avocati sa va contacteze direct. In acest mod nu veti mai cauta dumneavoastra avocatul, ci va va cauta el ca sa va ofere serviciile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.