AJAX si Flash – doua dezavantaje in optimizarea web

In ultimul timp, specialistii IT au inceput sa fie interesati din ce in ce mai mult de o serie de aplicatii care folosesc tehnologia Asynchronous Java Script and XML (AJAX). O parte dintre specialistii IT considera aceasta noua aparitie pe piata de profil ca fiind foarte utila, atat pentru cei care vand produse web cat si pentru utilizatorii obisnuiti de Internet. Exista, insa, si pareri mai retinute in ceea ce priveste utilizarea unor astfel de aplicatii, deoarece aceasta procedura AJAX prezinta si o serie de dezavantaje. In ceea ce ii priveste in mod direct pe utilizatorii de Internet, tehnologia AJAX vine insotita de o interfata grafica, alaturi de o modalitate profesionala si foarte performanta prin care sunt prezentate informatiile, permitand in acelasi timp un acces direct doar la cele care il intereseaza pe utilizator. Pe de alta parte, specialistii care sunt sceptici in ceea ce priveste AJAX, au aratat ca nivelul de interactivitate a site-urilor care folosesc aceasta noua tehnologie este unul foarte ridicat.

In ceea ce ii priveste pe dezvoltatorii si administratorii de retea, utilizarea acestor tehnologii AJAX ofera o performanta destul de ridicata site-ului dezvoltat, fara a avea nevoie de o crestere a resurselor hardware ale sistemelor. Cu ajutorul acestor tehnologii AJAX, toti  utilizatorii unui site pot accesa orice fel de informatie de care au nevoie, fara sa mai trebuiasca sa proceseze intreg site-ul respectiv.

Tehnologia Asynchronous Java Script and XML (AJAX) are ca punct de plecare utilizarea tehnologiei JavaScript, care prezinta o serie de dezavantaje in ceea ce priveste o optimizare web. Acest dezvantaj, major as putea spune, consta in faptul ca browserele de cautare nu pot sa inteleaga tehnologia JavaScript, fapt ce atrage dupa sine interzicera accesului la orice informatie prezentata cu ajutorul Asynchronous Java Script and XML (AJAX ).

Tehnologia Asynchronous Java Script and XML este utilizata pentru culegerea informatiilor de la server, dupa ce o pagina a fost incarcata. In ceea ce priveste optimizarea SEO, este foarte important ca inca din momentul incarcarii initiale a unei pagini, continutul acesteia sa fie foarte relevant si convingator.

Un alt dezvantaj, din punct de vedere al optimizarilor SEO, il reprezinta utilizarea tehnicilor Flash, deoarece aspectul vizual este diferit si informatiile nu pot fi interpretate de motoarele de cautare.  O buna parte din informatiile oferite prin tehnologia Flash sunt imagini, pe care motoarele de cautare nu le pot intelege si interpreta, de aici rezultand inutilitatea unei astfel de optimizari. Dupa parerea unora, acesta tehnologie Flash nu poate face mai mult de o schimbare din punct de vedere estetic a unui site.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.