Cum amenajezi o curte de vis

Spatiul exterior este la fel de important precum cel interior, asigurandu-ne o doza de confort si buna dispozitie. Curtea este locul potrivit pentru a petrece timp alaturi de cei dragi, a lua o gura de aer si de ce nu, a desfasura un hobby. Posibilitatile de amenajare sunt multiple, accentul punandu-se pe unul pe unul sau mai multe centre de interes in functie de personalitatea si interesele fiecaruia.

Spatiu pentru gradina

Indiferent de dimensiunile curtii, de cele mai multe ori aceasta cuprinde o zona dedicata unei gradini. Gradina poate fi alcatuita de la doar cateva rasaduri de flori si pana la inclusiv o mini sera. Gradina contribuie foarte mult la armonizarea aspectului curtii si reprezinta totodata o activitate foarte relaxanta si placuta, ce poate fi desfasurata atat individual, cat si alaturi de cei dragi.

Pentru amenajarea gradinii primul pas este hotararea asupra tipului de flori, legume sau condimente ce urmeaza sa fie plantate. Semintele, pamantul, ingrasamintele si tratamentele impotriva daunatorilor sunt doar cateva dintre elementele de pe lista de cumparaturi, alaturi de uneltele pentru sapat, greblat etc.

Pentru cei care nu doresc neaparat amenajarea de rasaduri de flori sau legume, optiunea ghivecelor ramane mereu atractiva. Ghivecele sunt disponibile intr-o varietate foarte mare de dimensiuni si de modele si pot sustine la randul lor flori de toate tipurile.

Gazonul reprezinta de asemenea un aspect important, fiind necesar ca acesta sa fie tuns cu regularitate si ingrijit corespunzator. Acolo unde exista resursele disponibile, un aparat de tuns este extrem de util. Acesta este usor de folosit si foarte practic, rezolvand intr-un timp mult mai scurt problema nivelarii ierbii.  In momentul de fata exista optiuni pentru diverse nevoi si bugete.

Spatiu pentru familie

Curtea nu este insa doar locul in care se ingrijesc si se cresc flori sau legume, ci si locul in care se petrece timp in aer liber.

Curtea poate fi dotata astfel cu o masa si scaune pentru servirea de mancare in vremea calda, precum si cu un gratar. Toate acestea pot fi integrate si intr-un foisor, acesta reprezentand o continuare a locuintei in exterior. De asemenea, curtea poate fi dotata cu balansoare sau sezlonguri, putand fi folosita si pentru relaxare sau chiar bronzat.

Pentru cei mici si nu numai, casutele de pasari sunt o modalitate foarte atractiva de a aduce ciripitul in curte si a adauga o nota cu atat mai placuta timpului petrecut in aer liber.

Nu in ultimul rand, copiii pot fi rasfatati cu jucarii de exterior precum toboganele sau casutele. Pe timpul verii poate fi instalata si o piscina temporara. Nu exista dubiu in privinta faptului ca piscinele standard sunt o adevarata placere, acestea necesitand insa un spatiu mai mare si o ingrijire speciala.

Pentru prelungirea timpului petrecut afara si crearea unei atmosfere intime si placute, iluminarea exterioara ocupa un rol esential. Felinarele elegante, aplicele, lampile solare sau proiectoarele vor sustine cadrul ideal pentru prelungirea activitatilor, precum si pentru petrecerea unui timp intim alaturi de cei dragi.

Asadar, curtea reprezinta un spatiu in care se pot desfasura foarte mult activitati, de la cele de agrement si hobby si pana la unele de zi cu zi, precum servirea mesei sau joaca.  Aceasta are un rol important si in alcatuirea primei impresii asupra unei case, functionand ca o carte de vizita. Amenajarea si dotarea ei ar trebui sa reflecte personalitatea familiei la fel de mult precum interiorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *