Cupa menstruala – noua aparitie

In perioada menstruatiei majoritatea femeilor au anumite probleme in ceea ce priveste partea de activitati pe care trebuie sa le desfasoare si cum pot sa isi pastreze mobilitatea si libertatea de miscare oricand si la orice ora. Ca si modalitati populare putem sa vorbim foarte usor despre ceea ce ofera reclamele si anume absorbantele si tampoanele insa exista si anumite dispozitive care au fost realizate sau inventate undeva prin ani 60 si care se denumesc cupe menstruale iar rolul lor este acelasi ca si al tampoanelor si absorbantelor.

Moda cupelor menstruale poate sa revina

Desi menstruatia si modul de comportare in cazul acesteia poate fi un subiect tabu pentru anumite persoane inca exista lucruri care trebuie cunoscute de catre toata lumea. Pentru mijloacele de protectie in aceasta perioada avem tampoane si absorbante dar si cupe menstruale si care reprezinta dispozitive realizate dintr-un silicon special si a caror rol este acela de a colecta fluidul menstrual.

Nevoile fiecarei femei sunt diferite de unde si gama variata de absorbante sau tampoane si a caracteristicilor diferite ale acestora. In privinta cupelor aceste nevoi diferite pot sa fie marcate de dimensiunea diferita pe care sa o aiba si de faptul ca la un anumit interval de ore acestea trebuie golite si schimbate. In aceasta directie nu sunt foarte multe diferente intre cupe si absorbante sau tampoane pentru ca si acestea din urma ca si cupele menstruale pot sa fie alese functie de cat de mare este debitul de fluid menstrual.

Precautii cu cupe menstruale

Realizate dintr-un material special este destul de greu ca aceste cupe sa afecteze intr-un anumit mod sanatatea si siguranta din zona vaginala. Ceea ce trebuie sa aveti totusi grija este la modul in care le utilizati si anume la instalare, la scoatere si ulterior la igienizare. Dupa fiecare utilizare este esential ca procesul de igienizare sa aiba loc si trebuie sa fie curatate prin fierbere si utilizand si anumiti detergenti.

                     

Chiar daca riscul de SST este diminuat prin folosirea acestora si sunt la fel de igienice ca orice alt mod de protectie sau colectare a fluidului ceea ce nu se compara insa este costul pe care acestea il pot avea. Daca va raportati la cantitatea de tampoane si de absorbante pe care o femeie o foloseste de-a lungul vietii si puneti in balanta pretul cupelor menstruale il au veti observa cu siguranta ca veti putea economisii destul de mult.

Tot ca si raportare la numarul de absorbante si de tempoane putem sa vedem aceste cupe menstruale ca si o alternativa la partea de protectie a mediului si de prevenire a poluarii pentru ca durata de viata pentru care sunt recomandate a fi utilizate este sau poate fi intre 5 si 10 ani.

Ca si concluzionare puteam avea pretul destul de redus, utilizarea care nu este deloc complicata si poate fi adoptata si inteleasa chiar si de fetele foarte tinere, mai avem prietenia cu reducerea poluari si prietenia cu bugetul familiei dar si cu varietatea femeilor sau nevoilor pe care acestea le-ar putea avea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *