Ce sunt exercitiile pentru modificarea compozitiei corporale?

Vrei sa slabesti sau vrei sa-ti pastrezi masa musculara si sa scapi de grasime? O dieta te poate ajuta sa slabesti, dar poti folosi exercitii de compozitie corporala pentru a-ti pastra masa musculara pe parcurs. Nu este atat de complicat pe cat pare. Trebuie doar sa combini antrenamentele pentru compozitia corporala cu o dieta plina de proteine ​​slabe pentru a accelera pierderea in greutate si pentru a-ti forma un corp mai puternic.

La ce se refera compozitia corpului?

Compozitia corpului este raportul dintre grasimea si masa slaba din corpul tau, inclusiv muschi, oase si organe. Compoziția corporala este evaluata folosind procentul de grasime corporala. Grasimea corporala a unei femei in forma se incadreaza in general intre 21% si 24%. Grasimea corporala a unui barbat in forma se incadreaza in general intre 14% si 17%.

Exista multe modalitati de a masura procentul de grasime corporala. Multe cluburi de sanatate si cabinete medicale pot efectua teste simple pentru a afla raportul. Exista, de asemenea, sisteme de evaluare a grasimii corporale care masoara acest procentaj.

forma-corporala

Daca doresti sa-ti schimbi forma corpului, trebuie redus procentul de grasime corporala. In mod surprinzator, acest lucru ar putea insemna o crestere in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca muschiul este mai dens decat grasimea, deci ocupa mai putin spatiu in corpul tau.

Reducerea grasimii si cresterea masei musculare vor produce efectul dorit de slabire si tonifiere. Cu toate acestea, cresterea masei musculare poate duce la un numar mai mare la cantar. Ca urmare, un cantar traditional poate sa nu fie cea mai buna modalitate de masurare a reusitei.

Inainte de a incepe un program de exercitii, ar fi o idee buna sa-ti cunosti greutatea, astfel incat sa poti  masura progresul pe parcurs.

Exercitiu cardio pentru compozitia corpului

Toate formele de exercitii ard calorii. Dar exercitiile de compozitie corporala si antrenamentele de compozitie corporala combina activitati de ardere a grasimilor cu activitati de construire a masei musculare. In acest fel, pe masura ce slabesti, inlocuiesti grasimea cu muschii slabi si stransi, care confera corpului un aspect mai solid.

Deci, care este cel mai bun mod de a arde grasimile? Aerobicul se va potrivi manusa. Aerobicul, uneori numit cardio, este un exercitiu care-ti face inima sa pompeze. In timpul unui antrenament de acest fel, respiri mai greu si începi sa transpiri.

Cu toate acestea, nu este necesar sa faci exercitii fizice pana ramai fara respiratie in fiecare zi. De fapt, vei arde cel mai mare procent de calorii din grasimi la o intensitate moderata.

Pe masura ce rezistenta fizica se imbunatateste, totusi, poate o sa doresti sa adaugi antrenamente mai grele in programul de exercitii. Antrenamentele de intensitate mai mare ard mai multe calorii, dar un procent mai mic de grasimi. Pentru a maximiza pierderea de grasime, combina antrenamentele de intensitate ridicata, intensitate moderata si intensitate scazuta intr-un program de exercitii complet si echilibrat.

remodelare corporala

Antrenamente de rezistenta pentru compozitia corpului

Vei observa schimbari reale ale compozitiei corpului atunci cand vei incepe antrenamentul de forta. Scopul antrenamentului de forta este de a construi si modela muschii.

O teorie gresita care circula in randul femeilor este ca antrenamentul de forta va determina cresterea in masa musculara. Este arareori cazul. Femeile nu produc suficient testosteron pentru a construi muschii pe care un barbat ar putea sa-i dezvolte facand acelasi tip de antrenament.

De asemenea, nu trebuie sa va faceti griji ca aveti nevoie de echipamente speciale. Nu este nevoie sa cheltuiti multi bani sau sa va inscrieti la o sala de sport. Puteti face antrenamente simple de forta acasa pentru a va tonifica picioarele, bratele si abdomenul, cu unele exercitii care nu folosesc altceva decat greutatea propriului corp.

Exemple de exercitii de compozitie corporala

Deci, ce exercitii sunt cele mai bune atunci cand incercati sa va schimbati compozitia corpului? Exercitiile simple sunt eficiente, deoarece va cresc ritmul cardiac (aerobicul) si va consolideaza forta musculara pentru a modela muschii puternici in acelasi timp.

Acestea sunt exemple de exercitii pe care le puteti face acasa cu echipament redus sau fara pentru a va modela si tonifica corpul:

  • Fandari, fandari combinate cu pasi sau fandari cu mainile ridicate
  • “Plansa”
  • Flotari (traditionale, modificate sau cu o minge de stabilitate)
  • Genuflexiuni cu greutati in maini
  • Antrenamente pentru construirea compozitiei corporale

Daca sunteti consecvent in antrenamente, ar trebui sa incepeti sa observati modificari ale compozitiei corporale in doar cateva saptamani. Cum elaborati un program consistent? Puteti combina antrenamente aerobice si antrenamente de forta intr-un antrenament de circuit sau puteti alterna antrenamentele in diferite zile.

  1. Antrenamentul de circuit

Combinati activitatea dvs. cardio preferata cu antrenamentul de forta si alternati fiecare activitate intr-un singur antrenament. De exemplu, daca va place sa mergeti, s-ar putea sa urcati pe o banda de alergat si sa escaladati un deal timp de 7 minute, apoi sa continuati cu 3 minute de flotari, fandari si abdomene. Repetati acesasta rutina de trei pana la sase ori pentru un antrenament complet de circuit.

  1. Zile alternative

De asemenea, puteti arde grasimi si construi muschi alternand antrenamentele in diferite zile. De exemplu, puteti alege sa faceti o ora de aerobic luni, miercuri si vineri si sa finalizati antrenamentul de forta marti si joi. Acest lucru ofera muschilor dvs. timp de recuperare.

Nu uitați ca si dieta joaca un rol important. Asigurati-va ca va monitorizati echilibrul energetic pentru a obtine deficitul de care aveti nevoie pentru a avea loc pierderea de grasime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.