Ritualul meu de îngrijire a pielii corpului

În timpul sezonului rece (dar nu numai), pielea mea poate deveni foarte uscată dacă nu îi acord atenție cât mai des posibil. Și aici nu mă refer doar la aplicarea unei creme/ unui ulei după ce fac duș…pentru mine nu este de ajuns.

După o perioadă de studiu referitor la acest subiect, mi-am creat un ritual de îngrijire, pe care îl practic de câțiva ani și are rezultate extraordinare.

Periajul uscat al corpului înainte de duș

  • se realizează cu ajutorul unei perii cu fire naturale;
  • corpul se periază dinspre extremități înspre inimă; eu încep întotdeauna cu tălpile. Mișcările trebuie să fie întinse pe lungimea oaselor și circulare în zona încheieturilor, abdomenului (circulare în direcția acelor de ceasornic pentru a ajuta la digestie) și sânilor;
  • beneficii: exfolierea pielii, stimularea limfatică și sanguină, estomparea celulitei, revigorarea corpului dar și a minții.

Atenție! Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să folosească o perie foarte moale!

cum-am-grija-de-pielea-de-pe-corp

Aplicarea unui ulei natural pe tot corpul după periaj și înainte de duș:

  • se realizează prin folosirea unui ulei 100% natural și presat la rece, care poate să fie de cocos, semințe de susan, măsline, argan, avocado, migdale etc. Eu îl prefer pe cel de cocos și iarna îl folosesc alternativ împreună cu cel din semințe de susan (care printre altele are rolul de a încălzi);
  • corpul se masează tot de la extremități înspre inimă și în aceeași ordine și mod ca periajul;
  • beneficii: datorită periajului realizat inițial, pielea respiră și este capabilă să absoarbă mai bine toate substanțele nutritive din uleiul utilizat (uleiul de cocos: hidratant, antifungic, antiinflamator, antioxidant; uleiul din semințe de susan: antifungic, antiinflamator, antibacterrial, antiviral, antioxidant, menține pielea suplă și moale).

Baia cu sare Epsom/ sare amară: un puternic mod de a detoxifia organismul. Eu adaug 250gr în baie și rămân în apă cel puțin 15min.

Săpunesc corpul cu un gel de duș natural (îl prefer pe cel de la Weleda sau unul de la Caudalie). Pielea este atât de fină, frumoasă și hidratată, încât nu mai e nevoie de nici o cremă; în plus, mă simt mai ușoară, mai atrăgătoare și mai fericită.

Însă e nevoie de timp și disciplină pentru a urma acești pași; era o vreme când îi urmam zilnic și pielea arăta absolut fenomenal: tonifiată, strălucitoare, întinsă, fără pic de celulită. Acum mi-e cam lene și mă străduiesc să practic acest ritual măcar 1-2 ori pe săptămână.

Ce mai îmi place să fac pentru pielea mea, este să folosesc un gomaj 1 dată sau de 2 ori pe săptămână. În general fac acest gomaj din zațul de cafea amestecat cu ulei de măsline- este cel mai bun gomaj de pe planetă. Când am chef de ceva diferit, îl folosesc pe cel din gama Divine de la Caudalie, iar după duș mă masez cu uleiul din aceeași gamă.

Cam atât! Voi aveți ceva tehnici de hidratare și înfrumusețare a pielii corpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *