Cafeaua facuta la presa franceza

Presa Franceza este o tehnologita foarte veche, folosită încă de acum 100 de ani, și totuși, de atunci cafeaua presata Franceza nu s-a imbunatatit deloc. Comparat cu cafeaua la filtru și alte metode de filtrare, o presa Franceza ofera o extractie mai uniforma din patul de cafea. Cafeaua Franceza făcută cum trebuie este mai puțin amara, astrigenta și arome nedezvoltate decât cafeaua la filtru.

Dacă cafeaua facuta la presa Franceza este ținuta câteva minute înainte să fie servita, cel mai bine este sa o torni într-un container termal pre-incalzit, preferabil folosind un filtru pentru a preveni sedimentele să se scurga în container. Sedimentele cresc amărăciunea cafelei.

Cum sa faceți o cafea la presa Franceza de calitate

  • fierbeti apa, sau folosiți apa fierbinte de la un boiler de apa comercial. Înainte de turnare, apa trebuie să fie cu câteva grade mai fierbinte decât temperatura ce o doriți la băutura.
  • Cantariti boabele de cafea. Dacă faceți cafea acasă, și nu aveți un cantar, folosiți o lingurita pentru cafea sau 2 linguriti pentru fiecare 120 grame de apa.
  • Pre-incalziti presa cu puțina apa fierbinte. Turnati apa înainte sa adăugați cafeaua.
  • Pune-ți cafeaua în presa
  • cantariti presa în timp ce turnati apa. Opriți-vă atunci când cantitatea de apa dorita a fost turnata.
  • Setati un cronometru. Timpul potrivit este de terminat de calitatea macinarii. Un macinat fin necesita timp mai scăzut.
  • Dupa aproape 15-20 secunde, agitați cafeaua pentru a dezumfla floarea.
  • Asezati capacul pe presa și apasati filtrul în jos pana când se afla fix deasupra suprafetei de cafea. Acest lucru păstrează cafeaua sub apa.
  • Când cronometrul a sunat, afundati filtrul și serviti cafeaua imediat. Dacă doriți, turnati cafeaua printr-un filtru secundar.

cafea

Cronometrarea pasilor la presa Franceza

Când faceți o cafea noua la o presa Franceza, pentru prima data, recomand sa folosiți o combinatie de cronometrare al pasilor. Personal aș începe cu un pas de 3,5 minute și cu o setare de macinare corespunzatoare.

Dacă aceasta formula produce cafea prea deschisă sau prea acidă, data viitoare încercați o etapa de 4 minute. Eu am schimbat parametrii la un pas de 3 minute și o macinare mai fina. Pe de alta parte, dacă aceasta setare produce o cafea seaca, schimb parametrul la un pas de 3 minute și o macinare mai fina. Fac mai multe ajustari în timp ce capăt mai multă experiența cu cafeaua.

Aceste setari sunt făcute doar ca și ghid; poate preferati cafeaua făcută cu diferiți timpi și procese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *