Cum alegem cele mai ieftine televizoare

Preturile televizoarelor variaza enorm, de la cateva sute de lei la multe mii sau chiar zeci de mii de lei. Lumea uita ca ultimele si cele mai scumpe nu sunt de cele mai multe ori destinate utilizarii lor in casa, dar la fel de des se uita si faptul ca un televizor ieftin poate sa fie, in multe cazuri, o solutie la fel de buna ca unul cu pret mediu. Nu este o rusine sa iti cumperi un televizor mai ieftin, mai ales cum in ziua de astazi acestea au ajuns sa fie destul de bune, oferind o imagine decenta si performante satisfacatoare pentru cei mai multi cumparatori. Dar ce transforma un tv ieftin in unul care sa merite cu adevarat si atentia ta? Acest lucru va fi descoperit in cele ce urmeaza.

Cat de mult conteaza diagonala

Este destul de usor de intuit ca televizoarele ieftine vor fi mai ales cele cu diagonala mica. E logic ca nu ai cum sa platesti prea mult pentru un model care are 50 sau 60 cm. Dar acestea nici nu sunt unele care sa aiba o utilitate foarte extinsa. De regula, ele sunt facute pentru spatii mici, asa cum sunt bucatariile sau mici birouri. Nici nu sunt foarte complexe, pentru ca nimeni nu le utilieaza pentru a vedea filme la calitate mare sau pentru a se bucura in tihna de un meci bun. Ele sunt utile, este foarte adevarat, si chiar bune daca ai nevoie de un model mic, dar cu bani relativ putini iti poti cumpara si un televizor de marime normala, dupa cum urmeaza:

  • Diagonala de 80 cm este perfecta pentru dormitor. Si la aceasta marime vei gasi televizoar destul de bune si destul de iefitne. Poti alege intre o rezolutie HD sau una Full HD fara ca diferenta de pret sa fie una extrem de mare. Iar daca spatiul este mai generos, atunci un televizor de 100 cm ar putea sa faca fata perfect. Si acestea sunt la fel de diverse, deci alegerea iti apartine.
  • O diagonala de peste 120 cm iti indica faptul ca televizorul este mai potrivit pentru living. De aici incep sa creasca insa si preturile. Poti gasi modele cat de cat ieftine, dar daca treci de aceasta bariera, preturile devin mai mari. Bineinteles, modele mai ieftine vor fi si in continuare, chiar si la 150 cm, dar deja incepem sa spunem ca ele sunt mai ieftine decat altele, nu ca au in sine un pret mai scazut.
  • Diagonalale gigant nu aduc preturi mici. Este clar ca modelel se adreseaza unei alte categorii de clienti, celor care sunt gata sa investeasca mult.

Brandul este important?

Unii ar spune ca da. Si o firma mare, asa cum este Samsung (au si ei destule modele ieftine) aduce cu sine o constructie mai buna (dar materialele tot sunt inferioare celor din televizoarele premium). Insa in aceasta categorie de pret, diferentele intre branduri sunt foarte mici. Cel mai des, ele se inregistreaza la nivelul design-ului, modele de firma aratand mai bine. Dar in cazul tehnologiilor si calitatilor efective, rareori vezi discrepante majore. Si atunci cand un televizor mic, de 80 cm, este cu mult mai bun decat restul, nici pretul lui nu mai este asa scazut.

Deci brandul nu prea conteaza. Atat timp cat vezi televizorul si iti place ceea ce ofera, alegerea ta poate sa fie la fel de buna indiferent de numele de pe el. La fel si atunci cand citesti recenzii de incredere. Si nu uita ca brandurile mici sunt la fel de bune, cel putin in aceasta categorie de pret, caci dupa lucrurile incep sa se separe.

Televizoare smart ieftine  – exista?

Desigur, si sunt chiar numeroase. Tehnologia a avansat si acum chiar si firmele micute sunt in stare sa foloseasca un sistem de operare simplu pentru a oferi acces la Netflix, Yotube sau Google. Depinde insa ce calitate vrei. Brandurile mari au sisteme mai bune (dar nu sunt complet integrate in aparatele ieftine), cele mai mici merg pe o strategie mai simpla, dar in acelasi timp costa mai putin. Esential ca ai parte de solutii diverse si ca nu mai trebuie sa faci sacrificii atunci cand cauti un televizor ieftin. Si aici insa, cu cat diagonala este mai mare, cu atat calitatea sistemului tinde sa fie mai buna.

In final, e greu de spus cum trebuie sa iti alegi cele mai ieftine televizoare. Dar esential este ca ele exista si ca sunt din ce in ce mai bune. Cu oferte atat de variate de la foarte multe firme, piata nu a fost nicicand mai deschisa si asta e bine.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *