Aspecte referitoare la tipurile de congelatoare

Intr-o locuinta unde se aprovizioneaza destul de mult cu alimente, este necesara achizitia unui congelator. Pentru a alege un produs de calitate, trebuie sa cunoasteti cateva informatii despre acesta, iar decizia sa poata fi una cat mai inspirata. Modelele de congelatoare sunt diverse, astfel incat aveti de unde alege un model cat mai potrivit pentru o familie. Fie cu o capacitate mai generoasa, fie cu un spatiu de depozitare mai mic, fiecare modele are avantajele sale pe care le poate oferi daca este ales cum trebuie.

Modele de congelatoare aparute pe piata

In primul rand, exista congelatoare verticale, care au un design asemanator cu al unui frigider, ceea ce il deosebeste fiind temperaturile din interiorul sau. Prin urmare, acesta va avea avantajul de a se asemana cu un frigider normal si o capacitate mare de depozitare. Sunt si congelatoare tip lada, unele fiind speciale pentru a pastra legumele si fructele. Acestea functioneaza mai bine daca sunt umplute bine. De asemenea, daca raman spatii goale, se va consuma mai multa energie pentru raci mai bine, tocmai de aceea, este indicat sa alegeti un model care sa fie potrivit cat mai bine necesatatilor pe care le aveti. Nou aparute pe piata sunt tipurile de congelatoare care detin sistemul de racire No Frost. Acestea sunt o varianta bune pentru cei care isi doresc ceva mai modern. Acest sistem de racire functioneaza pe baza unui ventilator care va distribui in mod uniform aerul in interior, astfel inca sa se raceasca toate alimentele uniform. In plus, nu se va mai forma nici gheata pe acestea, dar nici pe peretii interiori.

congelatoare
congelatoare

Ce capacitate de depozitare trebuie sa aiba un congelator?

In ceea ce priveste volumul de incarcare al unui congelator, trebuie spus faptul ca si aici lucrurile stau diferit. Astfel ca, sunt modele, care au un volum mai mare de incarcare, iar altele, mai mic. De aceea, trebuie spus ca sunt modele care au un volum de racire mai mic, acesta fiind de 65 l, acesta fiind unul dintre cele care se potrivesc persoanelor care nu au multe alimente de congelat, si doar de pastrat de pe o zi pe alta carne sau alte alimente. In plus, mai sunt si astfel de aparate electrocasnice, care detin o capacitate de incarcare cuprinsa intre 100 si 300 l, despre acestea trebuie spus ca sunt potrivite familiilor care au mai putini membrii, in cazul celor cu 100 de l, si pentru cele cu mai multi membrii, celor care detin o capacitate de 300 l. Familiilor medii sunt recomandate modelele cu o capacitate de 200 l.

Referitor la compartimentarea congelatorului, trebuie spus faptul ca aceasta depinde destul de mult de cat de voluminoase sunt alimentele. Daca aveti de congelat alimente mai voluminoase, trebuie sa alegeti un congelator cu mai putine compartimente. De asemenea, sunt si pareri care sustin ca ar fi potrivit ca un congelator sa aiba un numar de 5 sertare, acestea fiind utile. Orice viitor utilizator trebuie sa se asigure de faptul ca un congelator are un termostat reglabil, asfel incat sa se poate regla temperatura in interior in functie de tipurile de alimente.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *