Cum alegi un frigider potrivit

Gama de frigidere din care poti sa alegi este foarte diversa, din toate punctele de vedere, fie ca e vorba de marimea sau de scopul pe care il are un frigider, alegerea finala variind tinand cont de preferintele personale. Poti sa iti cumperi un frigider individual sau care sa fie incorporat in mobila, frigider clasic, model side by side, in care partea de frigider si cea de congelator sunt, normal, separate, dar alaturate uneia de cealalta, precum si combine frigorifice, care au congelatorul in partea inferioara, avand usi separate, atat pentru frigider, cat si pentru congelator.

Ce lucruri trebuie sa analizezi cand iti cumperi un frigider

Un lucru foarte important pe care nu trebuie sa-l ignori este clasa de energie. Aceasta este creata de catre Uniunea Europeana pentru a-ti indica acele aparate care consuma mai multa sau mai putina energie electrica, fiind notate cu o litera. In cazul frigiderelor, modelele care fac parte din clasele A, A+, A++ si A+++ sunt cele care consuma cea mai putina energie, in timp ce un model care consuma mai mult se afla in clase ca B, C, D etc. De exemplu, intre clasele A si B, se afla o diferenta de economie de macar 25 de procente, in timp ce intre clasa A si clasa A+, diferenta este mai mica, dar la fel de notabila, de 12 procente.

Clasa de climatizare este un criteriu pe care multa lume il ignora, desi este un aspect foarte important. Clasa de climatizare are rolul de a-ti indica exact care sunt limitele de temperatura pe care ar trebui sa le aiba incaperea in care se afla aparatul, pentru a putea sa functioneze in cadrul unor parametri optimi. Aceste clase se grupeaza in: SN, N, ST si T. Clasa SN se afla intre 10 si 32 de grade Celsius, clasa N se afla intre 16 si 32 de grade Celsius, clasa ST intre 18 si 38 de grade Celsius si clasa T intre 18 si 43 de grade Celsius.

Un alt lucru important

Un alt lucru important pe care trebuie sa-l ai in vedere este nivelul de zgomot pe care il produce frigiderul. Astfel, un model care are pana in 50 de decibeli este cel care iti va fi recomandat de catre orice specialist, pentru a evita sa auzi un zgomot neplacut ori de cate ori acesta trece prin procesul de racire ori de dezghetare. Daca aparatul are mai putin de 50 de decibeli, atunci nu va deranja pe nimeni, niciodata.

Poti sa alegi un model care sa aiba un singur compresor, adica motor, dar o varianta mai buna este cea care dispune de doua motoare. Un aparat frigorific ce are doua compresoare are si doua circuite de racire independente, unul fiind atribuit frigiderului si unul atribuit congelatorului. Modelul care are un singur compresor nu va putea permite introducerea functiei Eco, avand si un ciclu de functionare mult mai mare, pentru a putea sa faca fata ambelor parti.

Avand in vedere aceste aspecte, cauta un frigider care sa te multumeasca si de care sa te poti folosi la fel de bine si peste ani de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *