Cum sa gasim un frigider bun – cativa pasi in alegerea sa

Dintre toate aparatele electrocasnice pe care le gasim intr-o locuinta, frigiderul este, probabil, cel mai folosit, tinand cont de faptul ca acesta sta mereu in priza si are rolul de a ne pastra alimentele proaspete pentru o perioada cat mai lunga de timp. Desigur, la fel ca orice aparat, frigiderul trebuie sa dispuna de o serie de caracteristici care sa te faca sa vrei sa-l alegi, pentru a putea sa functioneze cat mai bine si dupa cerintele tale. Deoarece exista atat de multi producatori, alegerea unui astfel de aparat poate sa fie destul de dificila.

La ce trebuie sa te uiti

In primul rand, trebuie sa stii ca exista multe tipuri de frigidere din care poti sa alegi – cu o singura usa, cu doua usi, side by side incorporabile ori de tip frantuzesc. Modelul cu o singura usa are adesea dimensiunile cele mai mici si pot sa aiba sau nu congelator, fiind ideal pentru o bucatarie mica si fara mult spatiu liber. Frigiderul side by side este unul ultra-modern si care dispune de doua compartimente, in timp ce frigiderul incorporabil poate sa fie incorporat in mobila din bucataria ta, ajutandu-te sa economisesti spatiu si facand bucataria sa arate mai aspectuos.

Ca sa alegi un frigider tinand cont de necesitatile pe care le are familia ta, e important sa acorzi atentie capacitatii. Aceasta se masoara in litri si poate sa varieze extrem de mult, tinand cont de ce model ai ales, existand si modele care sa treaca de 300 de litri. Trebuie sa stii, insa, ca volumul acesta e calculat de catre producator avand rafturile scoase, asa ca, pentru a te putea bucura de cat mai mult spatiu, e important sa alegi un model care sa aiba rafturi ce se pot ajusta. Astfel, poti sa organizezi si alimentele mult mai bine.

Frigiderul e o investitie pe care o faci pe termen lung, deci, trebuie sa acorzi atentie la o serie de lucruri, foarte important fiind consumul energetic. Cele mai bune variante sunt cele care fac parte din clase de eficienta energetica A, A+, A++ si A+++. Cele mai multe modele fac parte din clasele A, A+ sau A+++, ceea ce le face sa fie foarte economice, ajutandu-te sa reduci substantial din factura la electricitate.

Pentru a gasi un frigider foarte bun

Pentru a gasi un frigider foarte bun, acesta ar trebui sa dispuna si de functia No Frost, care foloseste un ventilator care ajuta aerul rece sa circule in interior, pentru a nu se mai forma gheata, dar si de afisaj digital, acesta fiind un ecran care te ajuta sa vizualizezi temperatura din interior, precum si sa realizezi o serie de setari. O alta varianta, daca nu iti permiti No Frost, este sa alegi un model care sa aiba dezghetarea automata.

Exista si modele care au sistem antibacterian, care se bazeaza pe ioni de argint, impiedicand formarea de bacterii. Asadar, poti sa te asiguri ca vei pastra alimentele proaspete pentru o perioada mai lunga de timp. Tinand cont de aceste lucruri, poti sa iti cumperi mult mai usor un frigider, care sa se potriveasca nevoilor pe care le are familia ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *